[Σε εποχές που τα σωματεία της Λάρνακας ΕΠΑ και Πεζοπορικός είχαν υπολογίσιμη παρουσία στην ποδοσφαιρική ζωή του τόπου, οι αντιπαλότητες μεταξύ των οπαδών τους ήταν πολύ έντονες. Πάνω σε δελτάριο με ευχές Χριστουγέννων και Καινούργιου χρόνου, ενωρίς κατά τη δεκαετία του 1950, διαβάζουμε και το πιο κάτω κείμενο, από οπαδό προς οπαδό της ΕΠΑ].

on-christmas-card

“Η ΕΠΑ μας πάει καλά. Αναλογία με παιγνίδια προηγούμαστε. Είμαστε Β΄ στον πίνακα.

     Στο ματς ΕΠΑ-Τούρκοι, γινήκαμεν σαν τις παπίρες, ήταν τόσα τα νερά που μέσα σε πέντε λεπτά το γυμναστήριον έγινε λίμνη. Και να σκεφτήτε ότι οι Λευκωσιάτες ήλθαν χωρίς καπαρτίνες, γιατί ήταν καλά ο καιρός όταν άρχιζε το ματς της Β΄ κατηγορίας.

     Στο ματς ΕΠΑ-Ομόνοια, μας έπνιξεν η αγωνία, γιατί ενώ παίζαμε καλά ισοφαρίσαμε μόνον στο τελευταίο λεπτό και οι οπαδοί της Ομόνοιας “έμειναν ολόγελοι” κατά τον Πίον Ουσμιάνη.

     Στο ματς ΕΠΑ-ΑΥΜΑ περάσαμε θαυμάσια, 5-0 ήταν το σκορ, και το καλύτερον, η ήττα του ΠΟΛ από τον Άρην. Τι έγινε Θεέ μου! μας είχαν παρασκοτίσει οι ΠΟΛ με τα πειράγματά τους και τους ανταποδώσαμε τα ίσα.

     Στο χθεσινόν ΕΠΑ-ΠΟΛ νικήσαμε 2-1, πήραμε και κύπελλον που το ’βαλεν ο Αλκής Δημητρίου. Αλλά τι αγωνία ήτανε κείνη! Οι ΠΟΛ πίεζαν από την αρχήν ως το τέλος και κερδίσαμεν εμείς. Φαντασθήτε το σκάσιμον τους φίλους σας τους Πεζοπόρους, να παίζουν καλύτερα και οι νικηταί να είμαστε εμείς! Δηλαδή οι της ΕΠΑ έπαιζαν αμυντικό παιγνίδι σύμφωνα με οδηγίες του Τζαμζή. Τώρα έχουμε 9 μάρκες. Ας ελπίσουμεν ότι οι επιτυχίες θα συνεχισθούν”.

Advertisements