Ο Πεζοπορικός

“Γραμματεύς του Πεζοπορικού είναι ο κ. Νίκος Δημητρίου, Εθναρχικός Σύμβουλος. Για την Εθνική δράση του σωματείου ως επίσης και για κάθε πνευματική και διανοητική ‘δουλιά’ είναι ο κ. Αρίσταρχος Σκούρος. Άλλοι επίτροποι του Πεζοπορικού είναι οι κ.κ. Λάμπρου, Πετρίδης και Τουλούπης για τα ποδοσφαιρικά ζητήματα. Ο κ. Α. Σκούρος για την πνευματική δράση και οι άλλοι γενικά για όλο το σωματείο. Ο Πεζοπορικός έχει άνω από 250 μέλη.

Όλα τα μέλη του Πεζοπορικού είναι Έλληνες και αυστηρώς εθνικών φρονημάτων. Ο Πεζοπορικός Όμιλος Λάρνακος διαθέτει ισχυράν ποδοσφαιρικήν ομάδα, Π.Ο.Λ. (Πεζοπορικός Όμιλος Λάρνακος). Έχει προπονητή για να γυμνάζει τους ποδοσφαιριστές, τον ούγγρο Σεντρότι που πληρώνεται από τις εισφορές των των μελών και των οπαδών του σωματείου.

Πέρυσι έγιναν πολλές διαλέξεις και διαλογικές συζητήσεις που σ’ αυτές έλαβαν μέρος πολλοί μορφωμένοι νέοι του σωματείου. Και εφέτος θα αρχίσουν πάντως κατά τον Μάρτιο.

Πέρσι έγιναν 14-15 πνευματικές συγκεντρώσεις τις οποίες παρακολουθούσε πολύς εκλεκτός κόσμος της Λάρνακος.

Ο Πεζοπορικός είναι από τα λίγα σωματεία μας, τα οποία εκτός του ποδοσφαίρου έχουν και πνευματική ζωντάνια.

Το οίκημα του Πεζοπορικού βρίσκεται στην οδό σχολείων, λίγο πιο κάτω από την Ακρόπολη και μόλις 10 μέτρα από το τμήμα θηλέων του Λυκείου”.

Η ΕΠΑ

Η ΕΠΑ συμπεριλαμβάνει μεταξύ των μελών της και Αρμενίους, και στην ποδοσφαιρική της ομάδα έχει και Τούρκους.

Είναι το λαμπρό σωματείο που τίμησε την πόλη του Ζήνωνος στα Κυπριακά γήπεδα 1944-1946 όταν ήταν και πρωταθλήτρια Κύπρου. Γραμματεύς της είναι ο ακούραστος κ. Γιάγκος Σεραφείμ ο οποίος πολύ αγαπάται από τους οπαδούς και φίλους της ΕΠΑ. Διαθέτει και η ΕΠΑ προπονητή, τον ιταλό Ζαμπαρτέλι. Η ΕΠΑ αριθμεί άνω των 250 μελών.

Υπάρχει μεγάλη μεγάλη άμιλλα στη Σκάλα, ανάμεσα στα δυο σωματεία, που αποτέλεσμα της άμιλλας αυτής είναι η πρόοδος και των δύο αυτών σωματείων που τιμούν πράγματι την πόλη τους τόσον στον εθνικό και πνευματικό όσο και στον ποδοσφαιρικό τομέα”.

[Από δημοσίευμα σε κυπριακό περιοδικό του Φεβρουαρίου 1953]

Advertisements